Hoesten

Hoesten is vaak niet erg. Het komt doordat uw luchtwegen worden geprikkeld en uw lichaam maakt dan uw luchtwegen schoon. Wel kan het verschillende redenen hebben. Wat kunt er tegen doen?

Lees meer

Eten met ziekte en allergie

Op deze pagina vind je informatie over de meest voorkomende ziekten en allergieën.

Lees meer

Heeft u last van hartkloppingen?

Hartkloppingen komen vaak voor, bijvoorbeeld tijdens het sporten of bij stress. Meestal zijn ze onschuldig, maar je kunt er wel van schrikken.

Lees meer

Netelroos

Heeft u een jeukende huiduitslag met bleekroze licht gezwollen vlekken?

Lees meer

Caloriearme recepten

Voor iedereen die graag wil afvallen én lekker wil eten is er volop keuze uit slanke maaltijden. Op onze receptensite vind je meer dan 850 caloriearme recepten.

Lees meer

Hoe kan ik minder snoepen?

Af en toe een paar dropjes of een stukje chocolade, dat kan prima. Maar wellicht zwicht je vaker voor deze verleidingen dan je zou willen. Hoe krijg je meer controle?

Lees meer

Alles over de Schijf van Vijf

Eet je veel groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, olie en noten? Drink je vooral kraanwater? Neem je wat minder vlees en niet te veel zuivel? En neem je niet zoveel snoep, snacks of frisdrank? Dan eet je in grote lijnen goed voor jezelf en ons milieu.

Lees meer

Gezonde recepten bij verhoogd cholesterol

Heb je een verhoogd cholesterolgehalte? De recepten op deze pagina helpen je om gezonder te eten. In de recepten zit niet te veel verzadigd vet. We laten recepten zien met peulvruchten, volkorenproducten en noten. Deze producten helpen je LDL-cholesterol verlagen.

Lees meer

Hoe ongezond is sap?

In sappen zit net zoveel suiker als in frisdrank. In appelsap en sinaasappelsap zitten bijvoorbeeld zo’n 7 suikerklontjes.

Lees meer

Voedingscentrum lanceert uniek hulpmiddel: de ingrediëntenchecker

Mag je bijvoorbeeld geen gluten of noten? Of wil je letten op toegevoegd suiker of palmolie? Voor iedereen die op een ingrediënt moet of wilt letten lanceert het Voedingscentrum een uniek hulpmiddel: de ingrediëntenchecker.

Lees meer

Hoeveel moet je bewegen volgens de beweegrichtlijnen?

Advies over je dagelijkse dosis bewegen.

Lees meer

Kun je genezen van diabetes type 2 door anders te eten?

Anders gaan eten kan goed zijn voor mensen met diabetes type 2 (suikerziekte). Soms hebben ze na een tijdje minder of helemaal geen medicijnen meer nodig.

Lees meer

Inzicht met een eetdagboek: Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is een online eetdagboek dat mensen helpt om gezonder te eten en kan helpen om af te vallen. Je krijgt inzicht in je eetpatroon en in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Ook krijg je concrete tips hoe je gezonder kan kiezen.

Lees meer

Het nut van supplementen: vitaminen

Winkels liggen vol met vitaminepillen om maar te zorgen dat jij genoeg vitaminen binnen krijgt. Maar wat doen die vitaminepillen? Voor wie zijn ze geschikt, welk effect hebben ze op jouw lichaam, hebben ze überhaupt wel nut en zijn ze eigenlijk wel veilig?

Lees meer

Hoeveel moet je minimaal bewegen om gezonder te worden?

Gezond zijn of worden is voor veel mensen erg belangrijk. Het is een onmisbaar onderdeel van een gezonde leefstijl.

Lees meer